PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 00:22



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Серпень » 28 » Кремль, як це з ним часто трапляється, бреше
14:49
Кремль, як це з ним часто трапляється, бреше

Слідчий комітет при прокуратурі Росії заявив, що українські військові, а також бійці УНА-УНСО брали участь в російсько-грузинському конфлікті у серпні минулого року. Представники слідчого відомства РФ твердять, що "у приміщеннях центру "антитерор" МВД грузинського анклаву, розташованого на території села Ачабеті Цхінвальского району були знайдені "польова форма, особисті речі, фотографії та інші документи бійців названої української націоналістичної організації, а також бойові накази керівництва МВД анклаву про закріплення автотранспорту за представниками УНА-УНСО". У заяві йдеться, що разом з грузинськими солдатами в конфлікті брали участь "військовослужбовці регулярних військових підрозділів Міністерства оборони України" і "не менше 200" членів УНА-УНСО.

Міноборони України спростувало цю інформацію. Керівник пресс-служби українського Генштабу Сергій КУЗЬМІН в інтерв’ю Бі-Бі-Сі назвав це пропагандою і заявив: “Наших військових частин там не було".
За його словами, на навчаннях в Грузії були українські військові, однак з початком війни вони були відкликані.

Представники УНА-УНСО також назвали звинувачення "провокацією керівництва Російської Федерації". "Наша місія носила інформаційний характер: ми озвучували своє бачення конфлікту, свою позицію. В складі збройних формувань члени УНА-УНСО в цих конфліктах участі не брали", - заявив в інтерв’ю Російській службі Бі-Бі-Сі член правління всеукраїнської організації УНА-УНСО Сергій ЧУМАК. "На жаль, у грузино-російській війні загони УНА-УНСО і окремі члени організації не брали участі", - сказав заступник голови УНА-УНСО Микола КАРПЮК

             Maidan.org.ua, 24 серпня 2009 року


Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1201 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: