PP

     Четвер, 25.04.2024, 08:33



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Серпень » 16 » «VІІІ з’їзд… визнати таким, що не відбувся»
20:28
«VІІІ з’їзд… визнати таким, що не відбувся»
Міністру юстиції України
п.ОНИЩУКУ Миколі Васильовичу
01001, м. Київ, вул. ГОРОДЕЦЬКОГО,13.



Як стало відомо із повідомлень засобів масової інформації, 19 червня поточного року у місті Києві відбувся VІІІ з’їзд Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. На цьому з’їзді була відсутня офіційна делегація Дніпропетровського обласного об’єднання, що входить до складу згаданого товариства. Головна рада Товариства, яка, згідно статутної норми, скликає з’їзд, не включила Дніпропетровське обласне об’єднання у графік проведення обласних конференцій, не залучила організацію до роботи з підготовки з’їзду та офіційно не повідомила про норму представництва, дату і місце проведення з’їзду. Таким чином, керівний орган Товариства проігнорував факт існування Дніпропетровської обласної організації разом із 13 її регіональними осередками, що є порушенням норм ст.5.2 Статуту Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА.

У період, що передував з’їзду, голова Товариства фактично припинив робочі стосунки з місцевими організаціями, що входять до складу обласного об’єднання, маючи намір змістити керівників цих організацій за їхнє небажання визнати без дотримання норм Статуту головою обласного об’єднання керівника прес-центру обласної організації політичної партії «Батьківщина» п. Сергія ДОВГАЛЯ. Ст. 5.10, д) Статуту передбачає, що «за недотримання Статуту головами обласних об’єднань, самовідлучення від активної роботи членів Центрального правління голова Товариства «Просвіта» спільно з інспекцією ініціює їхнє переобрання, яке затверджується Головною радою. Голові обласного об’єднання КОВАЛЕНКУ М.О. не було офіційно доведено про те, у чому полягає факт недотримання ним Статуту, нового голову, ДОВГАЛЯ, 8 листопада 2008 року «обирала» у присутності голови Контрольно-ревізійної інспекції Товариства п. ГОЛОБУЦЬКОГО так звана ініціативна група. Делегування представників територіальних об’єднань на цей захід, у відповідності з нормою ст.3.6, д) Статуту та ст. 6 Закону України «Про об’єднання громадян», не проводилося і такі повноважні представники участі у цих так званих виборах не брали.

Звітно-виборні збори Криворізького міського об’єднання просвітян, які відбулися 31 січня поточного року, тривалий час блокувалися групою осіб, яка складалася переважно із депутатів міської та районних у місті рад від БЮТ, голів місцевих парторганізацій цього блоку та рядових членів партій. Майже дворічна діяльність групи С.ДОВГАЛЯ підпадає під ознаки порушення закону, передбаченого ст.27 Закону України «Про об’єднання громадян».

 Як нам стало відомо 23.07.2009 р., до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців внесено зміни щодо керівництва громадською організацією «Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА», а саме: 

замість ПІБ (прізвище, ім’я, побатькові) керівника зазначеної юридичної особи «КОРОБКО Микола Іванович» зазначено: «КРАМАРЕНКО Микола Володимирович».

 Оскільки Крамаренко М.В. не є членом нашої організації і на звітно-виборних зборах 31 січня 2009 року не обирався до її керівного складу, то визнання відділом державних реєстраторів Криворізької міськради і виконкому його в якості керівника нашої організації суперечить нормам Статуту ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА та статті 6 Закону України «Про об’єднання громадян».

 Таким чином, ми, довголітні члени товариства, які за наявності кворуму 31 січня 2009 року на звітно-виборних зборах організації обрали новий склад її правління на чолі з головою КОРОБКОМ Миколою Івановичем, опинились у цілковитій ізоляції від Центрального Правління ВУТ імені Тараса ШЕВЧЕНКА, очолюваного народним депутатом України від БЮТ п. МОВЧАНОМ П.М., та в стихії рейдерських атак з боку угруповання на чолі з КРАМАРЕНКОМ М.В.

  На наші неодноразові звернення до правоохоронних органів щодо протиправних дій цього угруповання ними не було вжито жодних заходів для припинення його незаконної діяльності.

  У зв’язку з вище викладеним 

  ПРОСИМО:  

 
У порядку контролю за додержанням положень статуту здійснити перевірку зазначених вище порушень Статуту Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА і визнати таким, що не відбувся, VІІІ з’їзд Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. 
У порядку контролю Міністерства юстиції України за веденням державних реєстрів провести перевірку законності внесення змін до ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо керівництва громадською організацією «Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА».

(36 підписів)


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1151 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: