PP

     Субота, 20.04.2024, 17:50



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Серпень » 16 » За свято – у боротьбі, або Крісло проти серця: хто кого?
20:01
За свято – у боротьбі, або Крісло проти серця: хто кого?

Знову свято НЕЗАЛЕЖНОСТІ Української держави ми маємо зустрічати засмученими, оскільки бачимо, що повсюдно українці себе відчувають незахищеними, а чиновництво опікується якимись своїми справами, що все частіше не вдається домогтися правди ні в судах, ні в прокуратурах, а в засобах масової інформації інформують про те, що є вигідним тільки для їхніх господарів.

Однак, з огляду на такий стан речей, усе більше людей починає розуміти ту, здавалось би, просту істину, що без захисту своїх прав і свобод ніякого відчутного просування по шляху утвердження демократичних принципів не буде. Вони звертаються в нашу організацію, в наш часопис із проханням допомогти, а дехто вже з радістю інформує про свої перемоги в судах у поєдинках з правопорушниками та порушниками закону. Сьогодні кожен, хто зіштовхувався із байдужістю чиновників, із невіглаством і нахабством начальства  різного рівня на виробництвах, із безкарністю так званих правоохоронців, значно частіше приходить до думки, що треба чинити протизаконним діям спротив, причому робити це настійливо і послідовно. А це означає, що українське громадянське суспільство набирає активності всупереч усім твердженням про те, що «наш народ – неподъемный»

Паралельно ж із цими процесами (і ми це добре відчуваємо) відбувається активізація тих сил, яким не подобається така співпраця з нами, а тому вони своїми рейдерськими атаками готові будь-що зупинити нас або ж навіть взагалі знищити нашу організацію чи підпорядкувати її прислужникам олігархів.  Через це годі дивуватися тому факту, що в місті зусиллями подібного роду рейдерів та їхніх ляльководів створено «чорну» (незаконно діючу) «Просвіту», яка, використовуючи адміністративний ресурс, хоче грішним витіснити праведне, біле назвати чорним, і навпаки. Годі дивуватися й тому, що в місті майже не стало журналістів, а все більше тих, які пишуть на замовлення. Це такі свого роду «хвостаті професіонали», що вміють добре робити тільки дві речі: догідливо вимахувати своїми хвостиками перед начальством різних рівнів та замітати сліди їхніх злодіянь.

І от у цій боротьбі за те, щоб перемогло світло життя у поєдинку з пітьмою брехні, щоб перемогло  живе серце правди (а не намальоване) у поєдинку з бездушною владою, яка вважає, що керівне крісло – над усе, ми, українці, таки утвердимо свято незалежності Української держави справді радісним. Але це буде тільки тоді, коли примусимо чиновників і правоохоронців служити нам, коли ми будемо ГОСПОДАРЯМИ у своїй державі.
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1096 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: