PP

     Середа, 24.04.2024, 09:29



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Липень » 10 » Управління культури не дбає про українське?
00:22
Управління культури не дбає про українське?

Вже не вперше наш часопис звертається до теми, пов’язаної з діяльністю міського управління культури і туризму виконкому Криворізької міської ради. Так, уже подано кілька матеріалів під спільною назвою «Театр і проза життя», в результаті (внаслідок, в тому числі, ініціативи нашого часопису) – проведено перевірку фахівцями КРУ, матеріали були передані в прокуратуру, та на тому й зачахло все: відповідей з прокуратури редакція не отримала, а директор театру Назар ЧИРКА у недавньому своєму інтерв’ю газеті «Червоний гірник» з радістю відповідає, ніби все те – дрібниці й неправда: «пшик». 

Крім цього, у часописі ми зосереджували увагу своїх читачів на тому, що бібліотека №7 імені Івана КОШИЦЬКОГО (в Жовтневому районі) перебуває в жахливому стані й що там вкрай необхідний ремонт. Але з того часу минуло фактично півтора року, а справжнього ремонту бібліотека так і не дочекалася. 
І ось ще одна інформація, з числа останніх. 
Кореспондент нашого часопису Валентина КРИВДА, перебуваючи 19 червня 2009 року в «Українському домі» на заході, який його організатори назвали просвітянським з’їздом, письмово звернулася до присутньої там у якості почесного гостя Ольги БЕНЧ (заступник міністра культури й туризму України). У своєму зверненні вона написала: «Чи відомо Вам, що в цьому році Криворізька міська влада проігнорувала день перепоховання тіла Тараса ШЕВЧЕНКА, не поклавши жодної квітки до пам’ятника видатному українському поету? А міський театр драми і музичної комедії імені Тараса ШЕВЧЕНКА 22-23 травня замість поезій Кобзаря «годував» криворіжців «Бесприданницей» і «Целомудренным бабником». І добре ще, що – не виставкою котів чи «уральських самоцветов» або балом Наташі РОСТОВОЇ. 
У Кривому Розі начальник управління культури й туризму виконкому – БЄРЛІН Валентина Миколаївна, заслужений діяч культури, член Партії Регіонів.
Вимагаємо вашої дієвої реакції!»
То що ж, виходить, що Валентина БЄРЛІН не дбає про українське, ігноруючи, до того ж, єдину в Кривому Розі україномовну газету? Виходить, що для прокуратури все те, що було зафіксовано працівниками КРУ в міському театрі драми та музичної комедії, – щось таке другорядне, а тому вона й не збирається інформувати наш часопис про свої висновки?


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1168 | Додав: pprosvita | Теги: влада культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: