PP

     Четвер, 18.04.2024, 02:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 16 » Хто зупинить пітьму, яка називає себе „Просвітою”?
15:03
Хто зупинить пітьму, яка називає себе „Просвітою”?
         
          Мовчать і не відповідають на звернення чиновники Держкомітету телебачення і радіомовлення, мовчить і Павло МОВЧАН, голова правління Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА. А тим часом той свого роду чорний десант зі спини, керований ще з минулого року із прес-служби Дніпропетровської обласної організації партії «ВО «Батьківшина», продовжує на Дніпропетровщині свою руйнівну діяльність зі знищення діяльної Криворізької «Просвіти», чи не останнього бастіону українського громадянського суспільства на Криворіжжі. Пішов уже четвертий місяць з тих пір, як просвітянам перекрили можливість поширювати інформацію про свою діяльність через Криворізьке державне міське радіомовлення. Продовжується тиск і на журналістку-просвітянку Олену МАКОВІЙ, яка там працює редактором. Він виявляється, зокрема, в тому, що залишається в силі рішення зборів трудового колективу цього телерадіооб’єднання (а насправді це було судилище із ознаками морального катування), з якого витікає, що керівництво не хоче визнавати себе винним у переслідуванні цієї журналістки за критику, і те, що її правота багато разів доведена рішеннями судів від районного рівня і до Верховного, а навпаки: вважає її (як мінімум) людиною з неадекватною поведінкою.

З приводу ситуації, що склалася, криворізька просвітянка Валентина КРИВДА звернулася до Президента України телеграмою, у якій зазначила: „В результаті бездіяльності міської прокуратури за потурання міської влади (Юрій ЛЮБОНЕНКО, Георгій ГОНЧАРУК, Микола СКИБА) Криворізьке держтелерадіооб’єднання (Іван ГАЛАМАСЮК, Юлія СІРОКЛИН, Любов СКИБА) надає ефір нелегалізованому рейдерському угрупованню  на чолі з Миколою КРАМАРЕНКОМ і блокує висвітлення діяльності легалізованому об’єднанню просвітян на чолі з Миколою КОРОБКОМ. Хто застосує до рейдерів статті 185-1 та 186-5 Кодексу України про адмінпорушення? Кривбас – територія без НАТО і беззаконня?”. У відповідь на цю телеграму надійшла відповідь від 2 червня 2009 року, у якій зазначено: „Прокуратура Дніпропетровської області. На підставі ст. 7 ч. 3 Закону України „Про звернення громадян” надсилаємо на розгляд звернення КРИВДИ В.О. від 28.05.2009 р. (в частині питань, що належать до Вашої компетенції), яке надійшло до Секретаріату Президента України. Про результати розгляду просимо повідомити заявника”. Тобто триває, щонайбільше, листування з владоможцями різних рівнів, а дій, котрі б захистили організацію від рейдерів (а серед них були і депутати Криворізької міської та районних у місті рад) поки що не видно.

Більше того, «тимошенківець» Сергій ДОВГАЛЬ, який минулого року, привівши із собою натовп людей, зірвав засідання ради просвітян Дніпропетровщини, а в листопаді ініціював і провів із порушенням законодавства України і Статуту організації так звану конференцію, а 31 січня вже цього року мало не влаштував бійку біля дверей з метою зірвати збори криворізьких просвітян і виривав у мене з рук відеокамеру, так цей самий ДОВГАЛЬ  днями написав наклепницьку статтю під назвою «З хворої голови на здорову», розміщену 8 червня цього року на сайті Maidan.org.ua, у якій поширює відомості, що не відповідають дійсності і всерйоз вважає себе головою обласної «Просвіти».

Криворізькі просвітяни, звичайно, вживали і вживатимуть надалі заходів для того, щоб якомога швидше оскаржити всі ці негідні дії, застосовуючи для цього законодавство Української держави. Та дії рейдерів спрямовані на те, щоб забрати у нас організацію, газету, яку ми самі майже три роки тому створили, два сайти, два офіси, вони намагаються не допустити поширення нами інформації про свою діяльність, а ефективних дій захисту збоку чиновників Держкомітету телебачення і радіомовлення не спостерігається. Та й ті вимоги, які я ставив перед цією державною структурою, не виконані. Тому я, як і попереджав у своїй заяві для ЗМІ від 24 травня цього року, 17 червня змушений розпочати свою протестну  акцію шляхом голодування у Києві перед приміщенням Державного комітету телебачення і радіомовлення.

                                                

Сергій ЗІНЧЕНКО


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1091 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: