PP

     П`ятниця, 19.04.2024, 17:34



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Червень » 16 » Руки геть від Конституції!
15:01
Руки геть від Конституції!

Заява Оргкомітету Громадянської Асамблеї України

Зважаючи на те, що у переддень президентських виборів перманентна політична криза останніх років та політичне взаємопоборювання в Україні може призвести до чергових деструктивних і антиправових змін до Конституції 

ми, громадяни України, представники громадських організацій,  не довіряємо Верховній Раді вносити будь-які зміни до  Конституції, крім впровадження установчого органу влади!

 Чинний Основний Закон не дозволяє депутатам цього скликання ані обирати Президента у ВРУ, ані самочинно продовжувати та розширювати свої повноваження, ані скасовувати право народу обирати главу держави. 

 Ми рішуче заперечуємо проти таких намірів чи то спроб і вважаємо їх посяганням на конституційний лад, засади української демократії та невід’ємні громадянські права.

Внесення змін до чинної редакції Конституції на основі будь-якої коаліційної угоди призведе до звуження і неприпустимого для демократії обмеження прав громадян України. Документальним підтвердженням цього є оприлюднений «Дзеркалом тижня» проект Закону України «Про внесення зміни до Конституції України».

Рішення депутатів Верховної Ради щодо:

  • обрання Президента у Верховній Раді,
  • продовження каденції депутатів рад усіх рівнів,
  • проведення виборів депутатів за партійними списками у два тури,
  • внесення змін до Конституції в обхід установчої влади, —

все це є безвідповідальним кроком, що неуникнено погіршить політичну та економічну ситуацію в країні, поставить під загрозу українську державність і призведе до конфронтації у середині суспільства.

 Для негайного усунення небезпеки суспільно-політичної дестабілізації країни, закликаємо представників усіх фракцій Верховної Ради негайно інституціоналізувати орган установчої влади — Конституційну Асамблею, яка лише й буде уповноваженою приймати зміни до Конституції.

 У випадку внесення змін до Конституції на основі закритих підкилимних домовленостей, які ведуть до обмеження прав та свобод громадян, ми будемо ініціювати відповідні протестні акції з протидії такому конституційному перевороту та покарання заколотників. 

ПОЛІТИЧНА ХУНТА НЕ ПРОЙДЕ!

КОНСТИТУЦІЯ — СПРАВА НАРОДУ!

                             Maidan.org.ua, 5 червня 2009 року


Від редакції часопису „Промінь Просвіти”:

серед членів оргкомітету ГАУ - й голова Криворізького міського об'єднання ВУТ "Просвіта" Микола Коробко.

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1082 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: