PP

     Середа, 24.04.2024, 08:19



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Березень » 1 » Доля радіожурналіста: 15-й рік без прямого ефіру
17:13
Доля радіожурналіста: 15-й рік без прямого ефіру

Коли сьогодні ще хтось твердить, ніби в Україні є свобода слова, то він - або абсолютний дурень, або професійний брехун (від політики, від журналістики чи ще там від чогось). Так, бо на місце тієї задекларованої свободи тепер міцно всілася безкарна брехня, яка постійно прогресує у своєму нахабстві. І, як на мене, то найбільш яскраво ця тенденція проявила себе в Кривому Розі: в тому місті, де 18-й рік править фактично одна й та ж команда колишніх радянських партфункціонерів на чолі з Юрієм ЛЮБОНЕНКОМ разом із належним чином підготовленими своїми учнями-пристосуванцями
Та й справді, де ж іще в Україні знайдеш таке, щоб радіожурналіст 15-рік не мав змоги вийти в прямий ефір? - При задекларованій Президентом «сотоварищи» нібито свободі слова? Навпаки, це готовий факт для Книги рекордів України. Сумних, - щоправда. Та й самій Олені МАКОВІЙ, редактору радіомовлення місцевого телерадіооб’єднання «Криворіжжя» (котра має найбільші шанси потрапити в такі «рекордсмени»), - далеко не радісно, бо вона просто відверто зізналася в тому, що кожен день роботи для неї – немов на катівні. На телерадіокатівні. І таке - навіть після того, як замість колишнього керівника Юрія ПІВНЯ, котрий, зокрема, близько 8-ми років виконував тут обов’язки генерального директора, на найвищому пості цієї місцевої структури Держкомтелерадіо вже більше півроку працює такий собі Іван ГАЛАМАСЮК. І якщо попередній начальник (за керівництва якого Олена МАКОВІЙ була двічі неправомірно звільнена з роботи й отримала кілька несправедливих доган, і все це доводилося скасовувати через суди) ще мав певне відношення до журналістики й колись давно працював у «районці», то новий – ніякого. Зате він - якраз із тієї «команди» нинішнього мера Кривого Рогу (бо кілька років тому був заступником генерального директора муніципальної ТРК «Рудана» з технічних питань).
Тому й не дивує той факт, що на керівних постах у телерадіооб’єднанні залишилися завжди готові до виконання будь-якої команди пенсіонери, котрі раніше залюбки писали на цю журналістку доповідні, і серед них - двоє колишніх редакторів місцевої газети “Коммунист Кривбасса». Не дивує й те, що керівником над Оленою МАКОВІЙ (а вона працює рядовим редактором уже майже 15 років) було поставлено Любов СКИБУ, яка до того на радіомовленні не працювала, та зате її чоловік – у міськвиконкомі, тобто – з тієї ж «команди». І ця новоспечена «професіоналка» так ображала й мучила підлеглу їй журналістку, так знущалася над текстами її передач, що редактор недовиконала план за минулий рік аж на сім годин, коли всі інші – перевиконали. Бо всім іншим (хоч ти й місяця не працюєш) можна бути в прямому ефірі, а Олені МАКОВІЙ (котра, до того ж, багато разів свого часу замінювала диктора радіомовлення) – не можна.
То там десь на «Інтерах» недолугим народним обранцям та їхній обслузі можна патякати про що завгодно, а на місцевому каналі – дозволяється тільки «благонадійним» та «абсолютно слухняним» журналістам, які у цих ефірах дають можливість місцевим чиновникам із «команди вчорашніх» робити вигляд, ніби вони служать людям і щось таке нібито корисне для всіх роблять у своїх кабінетах. А українським журналістам-патріотам – ЗАСЬ! Така ось «свобода слова» в Україні.

Сергій ЗІНЧЕНКО, м. Кривий Ріг, maidan.org.ua (http://maidan.org.ua/static/news/2009/1235042986.html), 19 лютого 2009 року.

ВІД РЕДАКЦІЇ:
24 лютого редактор радіомовлення Олена МАКОВІЙ отримала відповіді на свої два звернення, в яких вона інформувала адміністрацію про кричущі порушення з боку керівництва радіомовлення, в тому числі – Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Найцікавіше те, що нинішній гендиректор Іван ГАЛАМАСЮК, надавши свої відповіді, так жодного разу й не поговорив із своєю підлеглою (ніби перебуває десь на іншій планеті, а не в одному й тому ж приміщенні) щодо там викладених фактів. Він, як сам інформує, дав відповіді, «повно та всебічно дослідивши обставини, викладені в зверненні, вислухавши Ваших керівників, та прочитав їх службові записки та доповідні записки, проаналізувавши норми законодавства…». В одному із двох листів він повідомив, грубо кажучи, що все в порядку й керівництво діє абсолютно правильно. Крім того, звинуватив у багато в чому саму журналістку. Більше того, - виходить так, що вона не тільки не може нині, після 15-ти років роботи на радіомовленні, проводити передачі в прямому ефірі, а навіть – чергувати біля телефонів під час їх проведення… Що ж, як мовиться, далі буде.


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1210 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: