PP

     Субота, 20.04.2024, 05:36



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Березень » 1 » Театр і проза життя. Дія п’ята
16:55
Театр і проза життя. Дія п’ята

Як і обіцяли, ми продовжуємо публікувати матеріали, пов’язані із оприлюдненим у числі дев’ятому нашого часопису за 2008 рік відкритим листом Миколи ЗЯБРЕВА, який ще приблизно рік тому працював заступником директора Криворізького міського театру драми та музичної комедії імені Тараса ШЕВЧЕНКА.

 

Тож зазначаємо, що 18 лютого цього року Валентина КРИВДА (вона є кореспондентом нашого часопису) отримала й принесла до редакції документ, наданий їй міською прокуратурою за підписом прокурора міста Кривого Рогу Федора КИРИЄНКА (на світлині вгорі). 
В ньому, зокрема, йде мова про таке:
«На Ваше усне звернення щодо статті «Матеріали передані до прокуратури» в газеті «Промінь» (правильна назва – «Промінь Просвіти» -ред.) повідомляю наступне: 
На теперішній час матеріали КРВ в місті Кривому Розі щодо ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Криворізький міський театр драми та музичної комедії імені Тараса ШЕВЧЕНКА» знаходяться на розгляді в прокуратурі Центрально-міського району м. Кривого Рогу».

З іншого боку, у газеті «Червоний гірник» (заснованій Криворізькою міською радою) в числі від 3 лютого 2009 року вміщено замітку під рубрикою «З перших рук», яка має назву «У своїх пенатах»(на світлині).

Автором тієї замітки (як там зазначено) є кореспондент газети Євген ЧУБЕНКО. Редакцію нашого часопису зацікавив той її фрагмент, де кореспондент звертається із запитанням до нині діючого директора цього театру Назара ЧИРКИ й отримує на нього відповідь:

«Ось ще з розряду чуток, розтиражованих деякими малотиражними виданнями. Ніби перевірка контрольно-ревізійної служби виявила у вас певні фінансові порушення. Й, буцім, у зв’язку з цим не забаряться кадрові висновки.
- Нічого суттєвого. Просто декому з любителів сенсацій схотілося трохи замутити воду. З цього вийшов пшик…» 
Тому наша редакція і звертається із запитами як до керівництва редакції, так і до адміністрації театру, аби з’ясувати, (з одного боку), звідки інформація про «пшик», хоч справу ще розглядають у прокуратурі, а з іншого – чи можна називати чутками офіційну інформацію з відділу контрольно-ревізійного управління? 

Сергій Зінченко


Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1188 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: