PP

     Четвер, 25.04.2024, 17:23



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » 2009 » Лютий » 3 » Криворізькі просвітяни рейдерам не піддалися
21:30
Криворізькі просвітяни рейдерам не піддалися

Того дня, 31 січня 2009 року, звітно-виборні збори криворізькі просвітяни все-таки провели й фактично одноголосно своїм головою знову обрали Миколу КОРОБКА, народного депутата України першого скликання й члена правління Української Гельсінської Спілки з прав людини. Але цього могло й не статися, бо той же Сергій ДОВГАЛЬ, прес-секретар Дніпропетровської обласної організації партії «ВО «Батьківщина», який у травні минулого року, привівши із собою близько тридцяти чоловік, зірвав ефективну роботу ради Дніпропетровського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» імен Тараса ШЕВЧЕНКА, міг своїми деструктивними діями нашкодити і в Кривому Розі. Адже під час реєстрації він нахабно видавав себе за голову Дніпропетровського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА, перед’явивши при цьому якусь невідому ксерокопію, влаштував штовханину перед входом до залу й навіть намагався вирвати у мене відеокамеру з рук, коли я як журналіст проводив зйомки.  

Однак після того, як на збори прибув справжній голова обласної просвітянської організації Микола КОВАЛЕНКО, а рейдерам слова не дали, Сергій ДОВГАЛЬ разом з депутатами Криворізької міської ради Любов’ю БАЛАБАТ і Русланом БІРЮКОВИМ, з депутатами Довгинцівської й Жовтневої районних рад (відповідно - Ігорем ГРУНІНИМ та Наталією ІВАШКЕВИЧ), з керівником міської партійної організації НРУ Євгенією ФЕДАШ та з приблизно двома десятками інших людей змушені були йти геть, очевидно, зрозумівши, що з хвилину на хвилину на допомогу просвітянам прибуде міліція, - і тоді вже рівень відповідальності за свої дії підніметься значно вище.

Рейдери увійшли до аудиторії де відбувалися збори.

Але Криворізькі просвітяни продовжували приймати рішення.

Сергій ЗІНЧЕНКО, редактор часопису «Промінь Просвіти», м. Кривий Ріг.


  Цікаво, що саме за заявою Л.БАЛАБАТ вже другий рік без судового вироку знаходиться за ґратами правозахисник Анатолій РУДЕНКО. Наразі його вже вдруге направили на експертизу, на предмет того, чи все у нього в порядку із глуздом. Тофарісч БАЛАБАТ на судові засідання не з'являється, зайнята ... У неї усе в порядку, як бачимо.

Maidan.org.ua, 3 лютого 2009 року .


Сайт Криворізької Просвіти

Сергій Дашковський - кор. Променя Просвіти

Всі світлини звітно-виборних зборів Криворізкої Просвіти (31.01.2009)


світлини, які не увійшли до альбому

світлини, які, з етичних міркувань, не увійшли до альбому про звітно-виборні збори



Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1424 | Додав: pprosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: