PP

     П`ятниця, 29.03.2024, 08:59



вихід | Гість | "Гості" Гість | RSS 

 


Головна » Архів матеріалів
6 грудня на площі Леніна в Дніпропетровську відбулися збори з питання проведення всеукраїнського референдуму. Підприємці таким шляхом вимагатимуть відставки Верховної Ради України. Збори розпочалися після того, як зареєструвалися 207 учасників, згідно закону про референдуми. Обраним головою зборів став Станіслав ГАЛАГАН, створена ініціативна група, яка організовуватиме збір підписів за проведення референдуму. Питання, що виноситиметься на всенародне голосування - дострокове припинення повноважень Верховної Ради.
Чому саме таке питання виноситься на референдум пояснив один з представників ініціативної групи Віктор ЖИХ: «Верховна Рада показала своїм голосуванням 18 листопада і 2 грудня, що вона перестала бути реальним демократичним законодавчим органом, який є необхідним в будь-якій демократичній державі. Якщо замість 260-280 депутатів голосує кілька десятків «наглядачів» чужими картками, то чи можна це вважати демократією?» Віктор ЖИХ також зазначив, що останні поправки, внесені ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 950 | Додав: pprosvita | Дата: 10.12.2010 | Коментарі (0)

Інспекція праці Дніпропетровської області підтвердила у відповіді первинній профспілковій організації Всеукраїнської профспілки працівників науки, виробництва та фінансів ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" на інформаційні запити профорганізації наявність ознаків злочину в діях посадових осіб адміністрації підприємства ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" в частині систематичного грубого порушення трудового законодавства України, у том числі - в оплаті праці.
Керуючись відповіддю першого заступника начальника інспекції, заступника Головного державного інспектора праці Дніпропетровської області О. М. ВОЛЧКОВА, первинна профспілкова організація звернулася із заявою про порушення кримінальних справ (у порядку ст. 4, 97 КПК України) до прокурора Дзержинського району м. Кривого Рогу К. С. ЧЕРКАСОВА з проханням порушити кримінальні справи відносно відповідних посадових осіб підприємства за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 172, 173, 175 (а можливо, - і ст. 364, 365) КК України та вжити пер ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: pprosvita | Дата: 10.12.2010 | Коментарі (0)

ЕКСПЕРТИ заявляють про втрату Україною щороку понад 1 млрд. грн. в разі ухвалення та впровадження законопроекту “Про мови в Україні”. Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні на прес-конференції в Києві, організованій ВГО Громадський рух “Не будь байдужим!” та присвяченій аналізу законопроекту №1015-3, внесеному до ВР народними депутатами Олександром ЄФРЕМОВИМ, Петром СИМОНЕНКОМ та Сергієм ГРИНЕВЕЦЬКИМ. “Даний законопроект є нічим іншим як документом, який законодавчо пропонує закріпити двомовність в країні”, - наголосив юрист ГО “Не будь байдужим!” Юрій ФАРТУШНИЙ.
За його словами, вже багато говорилось про загрозу даного законопроекту українській мові, культурі, українським традиціям і звичаям, водночас мало уваги було приділено економічній складовій законопроекту. Для вивчення саме цього питання були запрошені експерти, які, як зазначив Ю.ФАРТУШНИЙ, довели збитковість двомовності в разі її узаконення. Так, один з експертів Анатолій БОНДАРЕНКО, перш за все, відзнач ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 1230 | Додав: pprosvita | Дата: 10.12.2010 | Коментарі (0)

КРИВИЙ РІГ, осінь 2004 року, 31 територіальний виборчий округ, другий тур президентських виборів. Будівля Жовтневого райвиконкому, де розмістилася територіальна комісія (вкупі з пам’ятником Володимиру Іллічу) обгороджена сталевим парканом. Прохід через вузеньку щілину попід стіною. В приміщенні - повно міліції у формі спецзагонів і просто в цивільному. Вони готові дати відсіч нападникам. Та ніхто не нападає, і хлопці нудьгують.
В актовій залі розпочалося довготривале засідання територіальної комісії. Почали надходити протоколи дільничних комісій. Членів цих комісій, які доставляють протоколи, впускають через „чорний” хід з цокольного поверху. Менша частина членів окружної комісії зайнята прийманням підсумкових дільничних протоколів, а всі інші – це, в основному, "відповідальні товариші”, представник ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1107 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

В УКРАЇНІ тривають акції протесту підприємців проти Податкового кодексу. Президента закликають накласти на ухвалений закон вето. Навколо яких положень кодексу був би можливий компроміс між підприємцями і політиками?
Проблемою прийнятого Податково Кодексу є навіть не збільшення податків чи тиск на платників, а відсутність ідеології, концепції на покращення економічної ситуації в країні, каже голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес. В його основі немає реформ, які б дали стимул до створення робочих місць. „Сьогодні фактично він не впливає на половину економіки країни, а саме стільки є у тіні, і на тих, хто платить зарплату у конвертах, бо мотиваційних речей у документі немає”, каже Бермес. І додає: прикладом тут могла бути Грузія, де гаслом її кодексу стало: „податки зменшуємо, але платять усі”.
«ПОЛОВИНА ПІДЕ В ТІНЬ»
У кодексі є к ... Читати далі »
Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 872 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ „Помаранчева революція” далеко не всім подобається. Частині – з тих причин, що вони те дійство у 2004-му вперто називали (і називають сьогодні) „дискотекою”, а є мудрагелі, які по-вченому доводять, що, бачте, істотних системних змін-зрушень тоді в суспільстві не відбулося, а тому ніяка то, значить, не „революція”. Та нехай собі вважають...
А я ж пам’ятаю, як (попри горе й непроглядну бідність) серце злітало до невимовної високості в щасті відчувати себе українцем, як здавалося, що народ у своїх мріях полишив, нарешті, затягнутий павутиною кокон колись плазуючої гусениці й вилетів у невідомий досі казковий простір волі райдужним хоробрим метеликом посеред морозу!.. Тоді той метелик наших мрій і надій потужним променем світла розірвав найгустішу темряву – і слово „МАЙДАН” стало у всьому світі символом свободи й мудрості, і саме тоді в гол ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 869 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

Підбиті підсумки проведеного Харківською правозахисною групою (ХПГ) конкурсу для журналістів «Проти катувань!» на кращу публікацію, яка висвітлює проблему застосування правоохоронними органами катувань та інших видів незаконного насильства. До конкурсу приймалися телепередачі (на CD) і газетні публікації (нариси, аналітичні статті, тощо), які були оприлюднені у 2009-2010 рр.
Журі конкурсу визначило 15 переможців, які цього місяця були запрошені для участі в дводенному семінарі, спрямованому на розвиток загального розуміння основних принципів прав людини, ролі і діяльності правозахисних організацій, проблем у сфері прав людини, зокрема, в діяльності правоохоронних органів. На семінарі була зосереджена увага на таких питаннях:
– обмеження свободи висловлювання|вираження| думок, обмеження, допусти ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 923 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» спільно із громадською організацією "Українська Народна Рада” провела 21 листопада акцію вшанування пам’яті героїв ІІ-го Зимового походу Армії Української Народної Республіки. В селищі Базар Народницького району Житомирської області (на місці розстрілу червоноармійцями за наказом комбрига КОТОВСЬКОГО та ВЧК, 359 учасників Зимового походу) відбулася панахида та поминальний мітинг, на який прибули делегації з 18 областей м. Києва та Севастополя, члени СОУ та УНРади, інших громадських організацій і партій.
Голова СОУ полковник В.БІЛОУС, відкриваючи мітинг, відзначив, що СОУ традиційно, із року в рік опікується меморіальним комплексом героїв ІІ-го Зимового походу в с.Базар, а Голова УНРади М.ПОРОВСЬКИЙ у виступі зазначив, що на цьому святом ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1027 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

Фестиваль-це одна з найяскравіших форм донесення знань до сердець школярів і студентів, солдатів і курсантів шляхом демонстрації і обговорення документальних фільмів. Але коли в Києві наприкінці березня - початку квітня кожного року протягом тижня відбуваються демонстрації фільмів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, то мало хто з криворіжців переглядає там ті фільми. Тому Криворізьке міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА вже четвертий рік поспіль організовує демонстрацію фільмів у Кривому Розі, в рамках мандрівного фестивалю, який проходить цього року майже в усіх обласних центрах України і містах Криму.
Мені хотілося б згадати шістдесяті роки вже минулого століття, коли я вчився у Черкаській середній школі –інтернат № 14. Наша школа стояла в передмісті, і в травні та червні ми всі ходили ... Читати далі »
Категорія: ПРОСВІТА-КРИВИЙ РІГ | Переглядів: 1343 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

27 листопада - День пам'яті Жертв Голодомору
О 14:30 у Києві стартує акція «Голодомор'32-33 - це геноцид. Пам'ятаємо», в рамках якої люди, взявшись за руки, утворять живий ланцюг пам'яті до Національного меморіалу Голодомору.
О 16:00 - запалюємо свічки пам'яті про мільйони вбитих Голодомором українців.

О 14:30 у Києві стартує акція «Голодомор'32-33 - це геноцид. Пам'ятаємо», в рамках якої люди, взявшись за руки, утворять живий ланцюг пам'яті до Національного меморіалу Голодомору.

О 16:00 кияни разом із всією Україною запалять свічки пам'яті біля Національного меморіалу Голодомору (збір біля метро «Арсенальна» о 14:30).

О 16:00 на центральних площах обласних центрів розпочнуться громадські акції-вшанування пам'яті жертв геноциду, участь у яких візьме духовенство, громадські, мистецькі діячі та громадяни України
У церквах та релігійних громадах України відбудуться поминальні заходи. Всі заходи організовуються громадськістю і проходитимуть без використання ... Читати далі »

Категорія: ІНШЕ | Переглядів: 872 | Додав: pprosvita | Дата: 28.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 116 117 118 119 120 ... 156 157 »